MENÜ

SAFE AEROBIK, az izületkímélő mozgásforma!!!

Minden korosztály és testalkat részére!!! Gyere próbáld ki TE is!!! Formáld Velünk az alakod vidáman!!!

Kacsintás

1. Zsírégető aerobik óra.

A zsírégető aerobik óra a folyamatos mozgásra épül. Folyamatos, közepes intenzitású mozgás mellett ugyanis a szervezet 40 percig szénhidrátból nyeri az energiát, 40-45 perc után kifogynak a szénhidrátraktárak, más energiaszolgáltatót kell keresnie a szervezetnek, s ekkor fordul a zsírraktárakhoz. Az órán való aktív zsírégetés tehát 60 perces óra esetében meglehetősen lekorlátozódik időben. Ezért kiemelten fontos az utólagos zsírégetési effektus. Ez azt jelenti, hogy mivel a szervezetünk nyugalomban zsírból nyeri az energiáját (sajnos ez nem elég súlycsökkentéshez Sírós), ezért minnél jobban szétbombázzuk a belső környezetünket edzés alatt, annál több energiára lesz szüksége a szervezetnek a helyreállításhoz. Az órák megfelelő intenzitását step padok, illetve kézisúlyzók segítségével érjük el. Az óra nem koreografált, hanem lineáris, egyenes vezetésű, nem kell bonyolult lépéskombinációkat megjegyezni, mindig az edzőZavarban van utasításait kell követni. Nagyon fontos a ritmusos légvétel, hiszen mint minden égéshez, a zsír égetéséhez is oxigénre, aerob (oxigén felhasználással történő) mozgásra van szükség!

Természetesen az sem jelent gondot, ha egy edzetlenebb, vagy súlyfelesleggel rendelkező ember látogatja meg valamelyik zsírégető aerobik órámat. Abban az esetben, ha valakinek már túl nehéz a súlyzókkal való mozgás, bármikor leteheti a súlyzókat, és nélkülük folytathatja a mozgást. Ha valaki már oxigénhiányos állapotba kerül, hosszú ideje nem sportolt és túl nagy intenzitást jelent step pad, a pad mellett nyugodtan csinálhatja azt, amit mi a padon. A hangsúly a folyamatos mozgáson van!!! Az intenzitás fokozatosan növelhető az edzettség javulásával.

Zsírégető óráim: - Hétfő, Jászárokszállás Lehel úti iskola tornaterme(jelenleg óvoda, be kell menni az épületbe), 17.30-tól

- Szerda, Jászberény Börtönudvar Fitness, 18.15-től

 

 


2. Alakformáló aerobik óra

Az alakformáló óra sokban különbözik a zsírégető órától. Talán ezt a típusú órát nevezik sokan egyszerűen csak aerobiknak.  Itt nem a folyamatosságon van a legnagyobb hangsúly. Természetesen ezen az órán sem hagyjuk, hogy a pulzusszám leessen, de mégis inkább az egyes izomcsoportok külön-külön való foglalkoztatására törekszünk. A cél a tónusos, feszes izomcsoportok kialakítása. Ehhez nincs szükség olyan mértékű folyamatos munkára, mint a föntebb említett óra esetében. A folyamatosság itt inkább törésmentességet, nagyobb szünetek kiiktatását jelentii az óra menetében. A foglalkozások változatosságát egyre bővülő eszköztárunk biztosítja. Step padok, gumikötelek, kézisúlyzók és kislabdák (soft ball) segítségével dolgozunk, mozgatunk át minden órán különböző gyakorlatokkal minden izomcsoportot. Az egyensúly-, illetve az összetett gyakorlatoknak (egyszerre több izomcsoportot is foglalkoztatunk) azért van nagy szerepük, mert általuk nem csupán a felületes izmokat, hanem a mélyizmokat is átdolgoztatjuk. Nem kevésbé fontos itt sem a ritmusos légvétel. Mindig akkor fújjuk ki a levegőt, mikor az izomerőt kifejtjük, így elősegítjük az izom fejlődését. A levegő visszatartásával csak a teljesítmény romlik! Fokozottan kiemelném a korábban már leírtakat, miszerint minden egyes gyakorlat izületkímélő!!!


Alakformáló óráim: - Hétfő, Jászberény Börtönudvar Fitness, 19.30-tól

- Péntek, Jászárokszállás kistornaterem, 19.00-tól

 


3. Dance/ Dance step aerobik óra

Mind a dance, mind pedig a dance step aerobik óra koreografált. Szimmetrikus koreográfiát építünk fel az óra folyamán táncos-aerobikos mozgásanyagból folyamatos tanítással. Ez azt jelenti, hogy nem először megmutatom lassan a lépést, aztán elismételjük zenére, hanem elindulunk egy egyszerűbb lépéstől, és azt bonyolítjuk, fűzzük tovább. Mindezt természetesen zenére, folyamatosan. Elsőre talán kicsit bonyolultnak tűnhet ez a tanítási módszer, megérteni, hogy mit miért csinálunk, de nagyon könnyen bele lehet jönni, és onnantól a legélvezetesebb aerobik órák közé fog tartozni mindenki számára. Ez az óra meglehetősen nagy teret enged az egyén kibontakozására. A táncos lépések magukkal ragadják a résztvevőket, a latinos - modern zene és a mozgás öröme pedig együtt remek hangulatot varázsolnak az órára.

A dance és a dance step között annyi a különbség, hogy míg a dance óra koreográfiáját a talajon, addig a dance step koreográfiát step padon, és annak környékén, de mindenképp a pad segítségével építjük. Sok esetben a step pad segítséget jelent a koreográfia megjegyzéséhez.


Dance / Dance step: jelenleg ilyen órám nincs, igény szerint keresnk rá egy megfelelő időpontot

 

4. Capoeira aerobik óra

A capoeira küzdősportot dél-amerikai rabszolgák alakították ki. Mivel igazi küzdősport kifejlesztését a gazdáik tiltották nekik, sportjukat táncos lépésekkel leplezték. Így alakult ki a küzdősportok és a tánc ötvözeteként a capoeira.

A capoeira aerobik a capoeira alapjaira épülő, aerobikosított változatait tartalmazza. Nincsenek benne akrobatikus elemek. A mozdulatok jelentős mértékben leegyszerűsítettek, ezért tökéletesen alkalmazhatóak az egészség megőrzésének céljára. FÉRFIAKnak is ajánlott, hiszen a rúgásokkal tarkított aerobik óra megfelelő terhelést és közeget biztosít számukra is!

Előnyei:

 • elősegíti a fogyást, hiszen egy óra alatt közel 1000 Kcal-át égetünk el.
 • Növeli az állóképességet.
 • Fejleszti a koordinációt.
 • Megerősíti a hát izmait, ami főleg az ülőmunkát végzők számára fontos, hiszen ezzel a gerincet érintő terhelés áttevődik a megerősödött gerincfeszítő izmokra. Ezáltal javul a tartás, kímélődnek az ízületek.
 • Formálja a combfeszítő és combhajlító izmokat, ami feszes és formás ombokat eredményez.
 • A női test kritikus zónáit dolgoztatja a legjelentősebb mértékben (fenék, combok, has, derék).
 • Férfiak is jól érezhetik magukat, hiszen a küzdősportos jelleg megmaradt.
 • Mindezek mellett kíméli az ízületeket.

Az edzésterv és a mozdulatok egyszerűsége miatt szinte bárki űzheti ezt a sportot. A kezdők egyszerűbb lépéseket, mozdulatokat végeznek, az edzettebb vendégek komplexebb mozgássorozatokat hajtanak végre. Egy óra felhőtlen, jó kedvű mozgás.

Gyere el, próbáld ki TE is, nem fogsz csalódni!


Capoeira aerobik óráim: - Szerda, Jászberény Börtönudvar Fitness, 19.30-tól

-Csütörtök, Jásztelek Művelődési ház, 19.00-tól

 


5. Gyermek aerobik óra

Az új felnövekvő generációk későbbi értékrendjét és életvitelét alapvetően kisgyermekkorban lehet meghatározni. A mozgás igénye nélkül pedig elképzelhetetlen az egészséges élet. Ezért rendkívül fontos, hogy már az óvodás és iskolás korban megszerettessük a gyerekekkel a mozgást. Különösen alkalmasak erre a feladatra a zenés mozgásformák. A gyermek aerobik órák tökéletesen alkalmasak arra, hogy az aerobikon és a táncon keresztül a gyerekekkel egy életre megszerettessék a rendszeres mozgást.

Speciális célcsoportokat jelentenek a túlsúlyos, a tartáshibával és a láb statikus betegségeivel küzdő gyerekek. A gyermek aerobik mozgásanyaga segít ezeknek a problémáknak az orvoslásában, sőt elősegíti az egészséges életmód igényének kialakulását a gyermekekben. A gyakorlatok és a játékok kialakítják a helyes tartást, megvédik ezzel a gerincet

A szervezet rengeteg változáson megy keresztül az élet során, ezért a gyermekek élettani működései nem egyeznek meg a felnőttekével, számukra külön mozgáslehetőséget kell biztosítani. A gyermek aerobik órákon a csemeték aerobiklépéseket, koreográfiákat sajátítanak el játékos formában. Az órák igen gazdagok különböző fejlesztő játékokban. Természetesen a szülőket sem hagyjuk ki teljesen, rögtön az 5. óra nyílt, ami azt jelenti, hogy bárki megnézheti, hogyan zajlik az óra, gyermeke mennyit fejlődött az első hónapban!

Szeretettel várunk Minden Gyermeket egy órányi jó hangulatú mozgásra!!!

 

Gyermek aerobik óráim: -


ZUMBA

A zumba kialakítása egy véletlennek és a kolumbiai származású Beto Pereznek köszönhető. Az aerobik edző és táncoktató férfi egy aerobik órára menet otthon felejtette a zenéit. Mivel csak a táncoktatáshoz szükséges, vágatlan zenei anyaggal dolgozhatott, rögtönöznie kellett egy merengue, salsa és cumbia lpépésekből álló edzést. Ezt az órát nevezhetjük a világ első zumba rájának. Perez észlelte a lelkesedést a Vendégein, ezért kifejlesztette a zumba koncepcit.

A zumba szó a kolumbiai szlengben gyorsan mozogni és szórakozni jelentéssel van jelen. A zumba óra latin amerikai tánclépésekből építkezik, mégsem koreografált, célja a monotonitás elkerülése, az állandó változatosság biztosítása. Nem előre betanított lépések zenére történő ismétléséről van szó, az edző szabadsága, hogy milyen  lépés után mi következik.

Véleményem szerint a zumba igen sok teret enged, hogy mindenki a maga stílusára, képére formálja. Én is eezt tettem. Az eredetileg gyors lépések kicsit lelassítottam, így jut idő a lépések megjegyzésére, ehlyes kidolgozására, megformálására. A zumba órán nem nagyon van ismétlés, én azonban mégis eleinte kevesebb mozgásanyaggal dolgozom, ezzel biztosítva minden kedves Vendég számára a sikerélményt az óráimon. Kevesebb lépés alaposabb megtanulása, 2-3 számonkénti ismétlése úgy gondolom elvezet Mindenkit oda, hogy bizonyos mennyiségű óra után már nem csak a szemére hagyatkozhat, mert ha előre bekiabálom a lépés nevét, tudni fogja, mi következik!

 

ZUMBA óráim:

- kedden 19.30-tól Jásztelken a művelődési házban

- szombaton 16.00-tól Szentlőrinckáta, az óvoda tornaterme

 


MINDENKIT SOK SZERETETTEL VÁROK!!!

 

 

Hírek

 • ÚJ ÉV
  2012-01-02 11:31:14

  Mától (2012. jan. 2.) visszaáll a régi rend:D a megszokott időpontokban és helyszíneken várok  minden kedves mozognivágyót!!! Tornázzunk együtt 2012-ben is!!!

 • ÚJ ESZKÖZ!!!!
  2011-08-22 07:48:48

  Kedves Vendégeim!

  Új eszközzel bővül a kínálatunk! A flexi bar remekül formálja a karok és a hát izomcsoportjait, valamint a hasat. Remek a szálkásító  hatása! Gyertek, próbáljátok ki!!

 • KALÓRIATÁBLÁZAT
  2010-11-01 18:43:50

  Meglehetősen részletes kalóriatáblázattal bővült a honlap!!! Ellenőrizd Te is innen a napi energiabeviteledet!

Szavazás

Hogy tetszik?
Hiányos
Tetszik
Asztali nézet