MENÜ

SAFE AEROBIK, az izületkímélő mozgásforma!!!

Minden korosztály és testalkat részére!!! Gyere próbáld ki TE is!!! Formáld Velünk az alakod vidáman!!!

Tévesnek bizonyul az az általános elképzelés, miszerint mindegy, hogy 500 kalóriát zöldségből vagy kenyérből fogyasztunk el. A legújabb kutatások szerint vannak olyan ételek, amelyeknek az emésztése több energiát igényel, mint más ételeké.

 

Ahogyan említettem, vannak lyan ételek, amelyek emésztése nagyobb energiát igényel, mint másoké. Már rágás közben is jelentős különbségek mutatkoznak. Gondoljunk csak bele, míg egy krémes állagú ételt alig kell rágni, addig a zöldségek és a teljes kiőrlésű vagy fekete kenyerek, valamint a sovány húsok rágása 30%-kal több energiát használ fel. Ugyanakkor az emésztés többi fáziában felhasznált energia mennyisége sem közömbös. A fehérje és a rostok megemésztése relatíve több energiát vesz igénybe, és mindemellett a magas rosttartalom lassú felszívódást eredményez, ami hosszú időre elűzi az éhségérzetet. Ha ezeket a tényeket figyelembevéve állítod össze a diétádat, biztos lehetsz benne, hgy az eredmény nem fog elmaradnni. Ettől kényelmesebbet el sem tudok képzelni, úgy fogyni,hogy közben nem éhezel!

 

Mint a fenitekből kiderült, ha a megfelelő tápanyagokat válogatja valaki az ételeibe, maga az evés is jelentős mennyiségű energiát igényel, így a fogyókúrás folyamat fontos elemévé válhat, valamint az étvágyat is csökkentheti ezzel a módszerrel. Hogy a folyamatot támogassam ezzel az oldallal is, nézzünk néhány olyan alapanyagfajtát, ami a módszer kipróbálására alkalmazására alkalmas:

Rágnivaló ételek:

sovány húsok (főként szárnyasok és hal), egyben hagyott zöldségek, gyümölcsök, naponta egy kevés csonthéjas

Tápláló ételek:

barna rizs, teljes kiőrlésű gabona (hetente egyszer ebből készült tésztafélék s az asztalra kerülhetnek). Ezek rozstartalma megdolgoztatja a tápcsatornát, segít megelőzni a székrekedést, szabályozza a tápanyagok felszívódását, és még számos előnyét élvezhetjük.

Energetizáló ételek:

kávé, fekete tea (hosszantartóbb hatása van, mint a kávénak), étcsokoládé (napi 1 kocka). A teába és a kávéba nem tanácsos cukrot tenni. A kóla is magas koffeintartalommal rendelkezi, de a benne llévő foszfor- és cukortartalom miatt nem ajánlott a fogyasztása. A zöld teában nincs sok koffein, mégis jótékony lehet a fogyasztása a benne lévőkatekin nevű antioxidáns miatt, ami napi 4%-kal növeli az alapanyagcserét (kb 80 kcal).

Csípős fűszerek:

paprika, fahéj, gyömbér, fokhagyma, szegfűszeg, mustár. A bennük lévő kapszaicin helyi vérbőséget okoz, ezáltal  nőveli az energiafelhasználást a tápcsatorna egész hosszán, akár a táplálkozást követően órákon át.

 

 A ZÖLDSÉG AKTÍV KALÓRIÁBAN GAZDAG, ANNYIT EHETSZ BELŐLE, AMENNYIT AKARSZ, KÖRETKÉNT IS KIVÁLÓ!

 

 

Hírek

 • ÚJ ÉV
  2012-01-02 11:31:14

  Mától (2012. jan. 2.) visszaáll a régi rend:D a megszokott időpontokban és helyszíneken várok  minden kedves mozognivágyót!!! Tornázzunk együtt 2012-ben is!!!

 • ÚJ ESZKÖZ!!!!
  2011-08-22 07:48:48

  Kedves Vendégeim!

  Új eszközzel bővül a kínálatunk! A flexi bar remekül formálja a karok és a hát izomcsoportjait, valamint a hasat. Remek a szálkásító  hatása! Gyertek, próbáljátok ki!!

 • KALÓRIATÁBLÁZAT
  2010-11-01 18:43:50

  Meglehetősen részletes kalóriatáblázattal bővült a honlap!!! Ellenőrizd Te is innen a napi energiabeviteledet!

Szavazás

Hogy tetszik?
Hiányos
Tetszik
Asztali nézet